Във връзка с невъзможността ни да отговорим на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни,

считано от 24 май 2018 г., сайтът и форумите ще бъдат спрени.


Прочетете повече ...

ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Първо прочетете, преди да пишете където и да е!
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
FlowersNet
News Bot
Мнения: 137
Регистриран: 31 май 2006, 15:32

ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от FlowersNet » 04 май 2007, 17:03

Правила на FlowersNet.info Форумите

Последна промяна на 15.07.2016 г. (Детайли)
 1. Писането на кирилица e задължително. Забранено е заместването на букви като “Ч”, “Ш” и др. с други означения като “4”,”6” и др. За улеснение на потребителите, които изпитват някакви затруднения при ползването на различни клавиатурни подредби или нямат кирилизация, горе вдясно на всяка страница има KREDOR (Режим на клавиатурата - EN/BP/BG бутон). Постовете, които нарушават правилото ще бъдат модерирани, а потребителите Предупреждавани. Изключения ще се правят само по извинителни причини. Уважавайте българския език! Това е български форум и братята св.св. Кирил и Методий са измислили тази азбука за нас.
 2. Публикувайте темите и мненията си в подходящите раздели.
 3. Слагайте ясни заглавия на темите. Заглавието на темата трябва да подсказва за нейното съдържание.
 4. За удобство на потребителите, от сайта и форумите могат да се качват снимки в Галерията на FlowersNet.info. Допустимо е единствено качване на снимки, свързани с тематиката на сайта. Качените снимки се преглеждат ежедневно и всички качени снимки, различни от тематиката на сайта ще бъдат изтривани, а потребителите предупреждавани. Ние не сме сървър за снимки! За тази цел ползвайте обществено достъпните услуги, напр. снимка.бг.
 5. Забраняват се off-topic* – мнения в секции ЗА ФОРУМИТЕ, ЦВЕТЯ и ДРУГИ ТЕМИ ЗА ЦВЕТЯ освен в специално създадените за това теми в съответните форуми и подфоруми. При поява на такива мнения същите ще бъдат изтривани, а авторите им предупреждавани посредством системата за предупреждение на форумите.
 6. Броят мнения на даден потребител не дават по-големи правомощия или пък особено отношение от страна на Администраторите и Модераторите. Затова не се старайте да пишете каквото и да било само и само да сте по-напред в класацията. Това нищо няма да ви донесе.
 7. [ИЗМЕНЕНИЕ - 15.07.2016 г.] Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на повече от едно мнение от един потребител едно след друго. При пускане на такива мнения авторите им ще бъдат предупреждавани посредством системата за предупреждение на форумите. За добавяне на информация към предишен пост има бутон Промени (активен е 24 часа след пускане на мнението) - използвайте го.
  Изключение от това правило е за форуми, където се пускат снимки - там при пускане на големи снимки е препоръчително да се пускат най-много по 3 снимки на мнение и могат да се публикуват повече от едно последователно мнение на един потребител.
 8. Забранява се да изпращате лични съобщения (ЛС) съдържащи спам*. Ако получите спам* по ЛС, свържете се с нас.
 9. Забранява се пускане на мнения единствено с цел реклама. Такива мнения могат да се пускат само след разрешение на Администратор / Модератор. Такива мнения ще бъдат изтривани, а авторите им предупреждавани посредством системата за предупреждение на форумите.
 10. Мненията не могат да включват, нито да съдържат връзки към:
  1. порнографско съдържание, съдържание за възрастни или пълнолетни. Това включва, но не се ограничава до мнения с изображения или видеоклипове, съдържащи стратегически покрита голота, прозрачно или много тънко облекло, нецензурни или провокативни пози, изображения в едър план на гърди, задни или интимни части;
  2. съдържание, свързано с насилие;
  3. съдържание, свързано с расова нетърпимост или пропаганда срещу лице, група или организация;
  4. прекалено вулгарно съдържание;
  5. съдържание, свързано с хакерство/кракване;
  6. съдържание, отнасящо се до забранени наркотици и средства за приемането им;
  7. продажба на: бира или твърд алкохол; тютюн, тютюневи изделия или сродни продукти; лекарства, отпускани с рецепта; оръжия или боеприпаси (напр. огнестрелни оръжия, части за огнестрелни оръжия, бойни ножове, електрошокови устройства); продукти, които са копия или имитации на маркови и други стоки;
  8. продажба или разпространение на курсови работи или други разработки за студенти и ученици;
  9. съдържание, свързано с програми за възнаграждаване на потребителите за кликване върху реклами или оферти, извършване на търсения, сърфиране в уебсайтове или четене на имейли;
  10. всяко друго съдържание, което е незаконно, популяризира незаконна дейност или нарушава законовите права на други лица.
 11. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи нацистки/фашистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност (хомофобия).
 12. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Всеки, който напише нещо с единствената цел да ядоса, раздразни, изнерви и/или натовари психически друг потребител влиза в категорията нежелани потребители. Изключение прави Боксова круша, където също ще има санкции за хора, които не си знаят мярката. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми Администраторите или Модераторите и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.
 13. Препоръчително е използването на аватари, които не водят до деформиране общия вид на страниците. Ограниченията за аватарите са упоменати на съответното място за качване на аватар.
 14. Забранява се в подписите да се поставя съдържание, описано в т. 10, 11 и 12 или подвеждащи потребителите линкове; Подписите могат да съдържат до 500 символа (големина от 10 до 12) на 3 реда (включително картинката) и 1 картинка с макс. размери 75x500 пиксела и макс. големина 25Kb. В текста Ви също така може да има не повече от 100 символа без интервал. Позволени са bold, italic, underline и color тагове за оформление на текст.
 15. Забранява се използването на подписите като поле за реклама, освен ако не е разрешено от Администратор. Всякакви линкове към сайтове, които имат търговска насоченост или целят единствено популяризирането на даден сайт, ще бъдат премахвани, а потребителите им предупреждавани. Ако желаете да рекламирате във форумите, вижте ТУК.
 16. Пишете с нормална големина на шрифта. Писането с големи букви се приема като викане.
 17. Форумът е снабден с търсачка, намираща се горе вдясно. Добре е тя да бъде използвана с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани след обсъждане със съответния потребител от страна на Администраторите или Модераторите.
 18. Забранява се даването на линкове към сайтове и форуми съдържащи нелицензирани софтуер и музика.
 19. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
 20. Потребител, който смята, че е некоректно предупреден трябва да се свърже с Администраторите чрез ЛС.
 21. Потребителите могат да критикуват дейността на модераторите само пред Администраторите чрез ЛС. Всичко останало може да доведе до санкции. Ако нещо в работата и действията на Модераторите ви смущава пишете на ЛС на Администраторите.
 22. Забранява се публикуването в публично достъпни форуми на лични съобщения, лична кореспонденция (мейли, ICQ, Skype и др.),снимков материал и лични данни без изричното разрешение на другата страна. Всяко подобно действие ще води до незабавно изгонване от форумите (BAN) за период от време, определен от Екипа.
 23. Форумите са снабдени със система за Предупреждения. Предупрежденията са активни 1 месец. Всеки потребител, получил 3 предупреждения в рамките на 1 месец ще бъде изгонен от форумите временно за период от три до седем дни. При повторно системно нарушение на правилата ще следва изгонване завинаги. При поставяне на повече от едно предупреждение от няколко Модератори за едно и също провинение предупреждението се брои за едно.
 24. Всеки, който публикува мнения във форумите, носи отговорност за думите си и се отказва от претенции за авторско право върху написаното. Участието във форумите е доброволно, вие сами избирате дали да отговаряте на мнения на други потребители, да публикувате снимки, линкове към ресурси в Интернет или да започвате нови теми. Недопустими са искания за изтриване на мнения на даден потребител, освен ако мненията на потребителя не са СПАМ или нерегламентирана реклама. Това би нарушило логиката на дискусиите и четаемостта на форумите като цяло.
Спазването на правилата изложени тук е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя нарушител. Видът наказание който ще бъде приложен на нарушител се определя от Администраторите и/или Модераторите

Последна промяна на 15.07.2016 г.

* - Под спам в Интернет се разбира натрапването на нежелана информация на потребителите, най-често под формата на електронни писма. Понякога повече или по-малко шеговито, със същата дума означават всякаква нежелана информация, ако човек бива затрупван с нея, докато търси по коректен начин нещо друго в Мрежата. Тук ще имаме предвид спам под формата на нежелана електронна поща и линкове към търговски сайтове в подписите и аватарите. В Профилите си потребителите могат да поставят такива сайтове.

* - Под off-topic в Интернет се разбира мнение, което няма връзка с темата, в която е пуснато.

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Правомощия на Модератор/Администратор

Мнение от bimbargo » 18 мар 2008, 06:16

Правомощия на Модератор/Администратор

Ако някой от Модераторите или Администратора забележи, че не спазвате гореописаните условия, процедира по следния начин:
 1. Предупреждава Ви чрез системата за предупрежденията за нарушението, което сте направили.
 2. При повторно нарушение получавате второ предупреждение чрез системата за предупрежденията.
 3. Ако и трети път в рамките на 1 месец попаднете в полезрението на Модераторите Ви се отнема правото да посещавате нашия форум за период от 3 до 7 дни в зависимост от нарушението на правилата, което сте извършили.
 4. При установен от Модератор или Администратор опит за заобикаляне на наложеното наказание чрез повторна регистрация с друго потребителско име завинаги Ви се отнема правото да посещавате форумите.
 5. Ако след изтичане на наказанието отново направите 3 поредни нарушения в рамките на 1 месец завинаги Ви се отнема правото да посещавате форумите.
Модераторите могат да използват мнение, маркирано със син цвят, bold и :idea: от двете страни. То има характера на официална забележка към тенденциозно нарушаващ правилата участник, или към група участници. В останалите случаи те модерират и изпращат лично съобщение на титуляра на променените мнения. Намесата на Администратора е с мнение с текст в оранжев цвят, bold и :idea:
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 29 юли 2011, 18:42

Добавена е нова точка към правилата на форумите - т. 15, относно рекламите в подписите на потребителите. Моля да се запознаете с тях.

PS Благодаря на Eli4ka70, че ми обърна внимание за този пропуск. :thumbup:
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 30 юли 2011, 06:22

И моля тези, които имат такива линкове, да не се юрват да ги махат! Щом ние не сме ги махнали, значи сме преценили, че са полезни за хората. До момента винаги сме премахвали линкове към сайтове, които не са по темата ни или самите потребители пишат с единствената идея да рекламират. Сега просто си оправихме пропуска в правилата.
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 27 сеп 2013, 17:28

От този момент се забранява публикуването на каквото и да е съдържание с порнографско или еротично съдържание. Моля всички, които забележат подобни публикации, незабавно да сигнализират на модераторите и администраторите.
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 28 сеп 2013, 19:10

:idea: Променени са т. 10 и 14 от Правилата на форумите. Моля, запознайте се с промените и ги спазвайте! :idea:
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 29 сеп 2013, 17:39

Приканвам всички потребители, които забележат мнения във форумите, нарушаващи правилата на форумите и най-вече т. 10, да сигнализират на екипа посредством системата за подаване на сигнали (бутона горе вдясно на всяко мнение с удивителна).

След подаване на сигнал в петък, през последните два дни съдържанието на форумите беше основно разгледано и в Бърборилника бяха открити няколко теми, както и редица мнения в други теми, съдържащи забранени от т. 10a снимки и връзки. Тези теми и мнения бяха изтрити. Моля занапред да се въздържате от публикуване на такова съдържание, тъй като това от една страна е в разрез с тематиката на сайта и разбиранията на аудиторията ни и от друга, в разрез с правилата на нашите рекламодатели. Не желая да бъдем откривани в търсачките заради голи каки и батковци!
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 08 апр 2014, 07:06

Направено е изменение в т. 4 от Правилата на форумите. Тъй като явно няма да се разберем с някои хора, които продължават да ползват галерията за сървър за всякакви снимки (дори и непубликувани във форумите), от днес ще се предупреждаваме.
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 06 дек 2014, 08:44

Тъй като в галерията продължават да се качват какви ли не снимки, от днес всички снимки, различни от тематиката на сайта (цветарство и градинарство) ще се трият без предупреждения. Очевидно е, че с предупреждения не се получава. Разработих си много добър инструмент и започвам да го използвам активно. Мир и любов! :mrgreen: :flower :heart :kiss
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 21 мар 2015, 15:10

Днес ми се наложи да местя коментари от теми за снимки и си дадох сметка, че не е много ясно в коя тема се публикуват само снимки и в коя се коментира. Затова в темите, където се публикуват само снимки, отпред в заглавието има [Снимки], а в темите за коментари - [Коментари]. Надявам се така да е по-ясно.
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 15 юли 2016, 08:07

Променена е т. 7 от правилата в частта за броя на публикуваните големи снимки в едно мнение. Правилата са писани преди 9 години, когато Интернет беше доста по-различен и достъпът ни до мрежата беше доста по-ограничен по отношение на скорост и ограничения в трафика. Сега не е така.

Все пак искам да ви обърна внимание на думата "препоръчително". Форумите са оптимизирани за достъп от мобилни устройства и над 40% от трафика ни идва именно от телефони и таблети, т.е. мобилен Интернет. Отварянето на една страница с много големи снимки води до сериозен трафик и изчерпване на включените за месеца мегабайти. Затова ви призовавам при пускане на повече на брой снимки да слагате малка снимка с линк към голяма. Нашата галерия има опция за това.

Благодаря на баба Миче за това, че ми обърна внимание за този пропуск! :flower :heart :kiss
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
kikabelata
Тормозератор
Тормозератор
Мнения: 21529
Регистриран: 31 май 2006, 16:51
Пол: Жена
Местоположение: летя със метлата, с метлата летя...
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от kikabelata » 15 юли 2016, 09:51

проблемът с многото снимки не е само в трафика, при мен например, като отворя ново мнение в тема само със снимки (примерно цъфна ми хибискуса), започва едно подскачане и зареждане и когато страницата се зареди напълно, на екрана стои мнооого по-горно мнение от това, което трябва да е и започва едно скролване до нужното. не знам дали ме разбра, но при мен винаги е било така. това се случва в много по-голяма степен при малко мнения с много снимки, отколкото при много мнения с малко снимки.
Който търси Кика, намира белята :twisted:
подарете бижу от онлайн магазин Нота Бене - http://notabenebijou.com
Щастието е да намериш 2 маслини в мартинито си, когато си гладен.

Потребителски аватар
bimbargo
Администратор
Администратор
Мнения: 22931
Регистриран: 31 май 2006, 08:25
Пол: Мъж
Местоположение: София
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от bimbargo » 15 юли 2016, 10:13

Да, и при мен е така. Браузърът се опитва да се позиционира на мнението, но заради различните размери на снимките отива на съвсем друго място.
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!

Потребителски аватар
kikabelata
Тормозератор
Тормозератор
Мнения: 21529
Регистриран: 31 май 2006, 16:51
Пол: Жена
Местоположение: летя със метлата, с метлата летя...
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от kikabelata » 15 юли 2016, 10:14

това се минимализира с по-малко на брой снимки в мнение ;)
между другото (офтопик и може да го делнеш после), имаше преди опция за сливане на поредни мнения, няма ли пак да я има? много беше удобно, а напоследък доста се нароиха такива.
Който търси Кика, намира белята :twisted:
подарете бижу от онлайн магазин Нота Бене - http://notabenebijou.com
Щастието е да намериш 2 маслини в мартинито си, когато си гладен.

Потребителски аватар
NO CARRIER
Администратор
Администратор
Мнения: 12423
Регистриран: 15 яну 2009, 11:42
Пол: Мъж
Местоположение: на 100м от лудницата в Пазарджик
Контакти:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнение от NO CARRIER » 15 юли 2016, 19:38

Firefox пък се справя и си отива там, където трябва.

Отговори

Върни се в “Правила на форума”