Във връзка с невъзможността ни да отговорим на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни,

считано от 24 май 2018 г., сайтът и форумите ще бъдат спрени.


Прочетете повече ...

Бедстваща винка и омайниче!

При проблеми и въпроси, свързани с цветята
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите
По възможност в този форум пускайте снимки и правете максимално подробно описание на проблемите за да могат останалите потребители да ви помогнат адекватно!

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
dani77
Семенце
Семенце
Мнения: 2
Регистриран: 04 май 2017, 22:24

Бедстваща винка и омайниче!

Мнение от dani77 » 14 юни 2017, 00:06

Здравейте!
Аз съм ново попълнение в редиците на любителите на цветята и имам проблеми с новите цветя, които си купих. Точно на първи май си засях коренчета от Винка минор и Чилийско омайниче (което аз намирам за български вид, сигурно са объркали нещо при доставката). Цветята бяха цъфнали, буйни и толкова красиви. :( От известно време обаче, седмица- две те лека-полека си отиват. Поливам ги веднъж на около 10 дни, защото са на сенчесто място и са влажни дълго време. Първо започна да си отива омайничето. От красивите цветове започна да преминава в последователно изсъхване на листата, което започваше от края им към средата.
Изображение
Kъм днешна дата се е превърнало в това... Дори и пъпка да излезе веднага съхне.
Изображение

А винката започна да изчезва - не се появяват никакви нови пъпки, а същевременно клончетата изсъхват, превръщайки се постепенно буквално във хербарий.
Изображение
Изображение

Трябва да спомена, че винката минор е засята заедно със пъстролистна такава във една и съща саксия. Но пъстролистната някак изглежда по-добре. Дали не си пречат? :think

Отговори

Върни се в “СПЕШНИ ПРОБЛЕМИ С ЦВЕТЯ!”